вторник, 29 декември 2009 г.

Такси поддръжка

Вашите коментари по таксата поддръжка, договорите за поддръжка, ценообразуването и трябва ли да се плаща таксата преди комплексът и съоръженията да са ни предадени работещи и във вида в койта са ни били обещани.

41 коментара:

  1. NE, NE i NE!
    Ne triabva da se plashtat taksite predi tzelia komplex da e predaden vav vida, v koito e opisan v dogovorite ni. Mislia, che vsichki nie - SOBSTVENITZITE, veche napravihme dosta kompromisi (s vremeto, kachestvoto i bezbroinite obeshtania i laji s koito ni zasipaha).
    Vse oshte ima mnogo neshta koito ne sa dovarsheni i oborudvane koeto ne e dostaveno i montirano (stava vapros za otoplenieto, individualnite uredi za otchitane ....)
    Kakvi sa tezi smetki, koito ni se izprashtat - otoplenieto se izchisliava na m2 + parnoto ne beshe pusnato po edno i sashto vreme vav vsichki blokove, a smetkite sa napraveni na m2 za mesetz). A moje bi smetkite koito se opitvat da ni probutat sa razhodite za probite... Zashto parnoto vse oshte ne funktzionira normalno, zashto v mnogo apartamenti niama podovo otoplenie v banite, zashto toplata voda se poiaviava sled 10 min i koi shte plashta za izgubenoto kolichestvo voda?

    Oshte: kakvi sa tezi smetki za elektrichestvo? Ima li individualno otcitane kakto e po dogovor? Koi e zasichal elektromerite i kak da se plashtat smetki za elektrichestvo pri uslovie che ima vse oshte hora koito niamat notarialni aktove? Za kakav period sa tezi smetki. (Predpolagam che nikoi niama da osporva smetki ot 3-4 leva, problemat e kakvo shte se poiavi sled tova kato smetki)
    Kakva e tazi firma, koito iska da sabira pari za kabelnata TV i zashto shte sabirat po 20 leva za vkluchvane? Nali po dogovor okabeliavaneto e napraveno - kakva rabota te shte svarshat za da im se plati 20 leva? + tova, koeto te predlagat (dokolkoto razbrah) NE E TZIFROVA TV. Ako e taka Evrokom imat po-interesna oferta i po-dobro kachestvo....

    Molia ELVISTAR da dade pismeno obiasnenie na goreposochenite vaprosi, koito kasaiat vsichki nas - SOBSTVENITZITE.

    ОтговорИзтриване
  2. Най-добре е да се съберем веднага след празниците, да направим общо събрание на собствениците и да решим какво ще правим.

    Предлагам среща на 5-ти Януари 2010, в 19:00ч в комплекса (входа на 6-ти блок). Моля предайте на другите собственици за да се съберем повече хора този път.

    Весели Празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Весели Празници на всички!

    Ако е възможно нека събранието да е след 10-ти Януари - предполагам че доста хора са във ваканция.
    Проблемите наистина са много и явно някой се опитва да събира жълти стотинки от нас за да си запълват дупките от лошото планиране и лошата работа...

    ОтговорИзтриване
  4. Az sam vazmutena ot optita da ni nakarat da platim toplite probi na nash grab samo che nqma da stane.

    Kakvi sa vi sumite po dogovorite za podryjka, moite sa v pati po-golemi ot ochakvanite?

    Shte doida na sreshtata.

    ОтговорИзтриване
  5. Vsichki sme iznenadani ot sumite za podrajka na komplexa. Samo ako si napravim truda da smetnem obshtata kvadratura na komplexa umnojena po 9,6 Euro/m2 shte se poluchi edna grandiozna suma, dostoina za podrajkata i ohranata na prezidentstvoto :).

    I nie shte doidem na sreshtata.

    Predlagam data za sreshta na 9-ti January (petak) ili 11-ti January (ponedelnik) ot 18,30h

    ОтговорИзтриване
  6. Az moga i na 9-ti i na 11-ti, samo kazete koga i 6te doida. Kraino vreme e da re6im problemite vednaz i zavinagi.

    ОтговорИзтриване
  7. Napravih barzi prouchvania na podobni kompleksi v Sofia i te pokazaha, che priblizitelnata tzena za podrajka (bez sporten komplex ili s malak takav) e ot 1,5 do 3 Euro/m2.
    Pitam se za kakvo otivat ostanalite 6,6 E/m2 ? ? ?
    E, chast ot tiah - da rechem 2 E/m2 shte sa za podrajkata na golemia i "luxozen sporten complex"
    No pak ostava vaprosat: KAKVO SE SLUCHVA S OSTANALITE 4,6 E/M2 ?????

    Dali niakoi shte e v sastoianie da obosnove i dokaje tezi razhodi?

    Ili prosto shte triabva da priemem fakta, che tezi pari sa za edna firma (Dalkia), koiato shte naeme druga firma (MSI…), koiato pak ot svoia strana shte skluchi dogovor s treta firma (primerno) za cable TV i shte sabiira parichkite za da moje da plati chast ot tiah na dostavchika na cable TV, druga chast ot tiah za parvata firma I ostataka - za djobni na vtorata firma) …… No imame i ohrana i ozelenizvane, i sporten complex i se otvaria tolkova mnooooogo rabota, che shte triabva da se skluchat oshte mnogo dogovori s podizplaniteli i podizpalniteli na podizpalnitelite i taka do ktaia na sveta ……. I ako sluchaino v komplexa vazniknat niakakvi problemi – na nas prostosmartnite sobstvenitzi niama da ni e iasno na kogo tochno ot podizpalnitelite da se obadim za da gi reshi, zashtoto izpalnitelite, podizpalnitelite i podizpalnitelite na podizpalnitelite shte imat dalgi operativki, za da si razpredeliat zadaljeniata i nai-veche pechalbata :)

    ОтговорИзтриване
  8. Коментар от Елвистар:
    Уважаеми собственици,
    Таксата поддръжка е изчислена за всеки от вас според договорите за поддръжка, представени ви и подписани от вас заедно с покупката. Тя е върху притежаваната площ и се плаща веднъж на 12 месеца. Как се изчислява и какво покрива таксата е отразено ясно в договорите за поддръжка, които са еднакви за всеки и подписани от всеки без забележки. Тези, които имаха въпроси тогава, получиха обстойни отговори. Въпросът дали таксата е правилно изчислена, дали е повече или по-малко от необходимото, ще получи отговор поне след една година експлоатация.
    За ваша информация огромната част от чуждестранните собственици вече са платили таксата. Неплащане от останалите собственици ще компрометира поддръжката на комплекса.
    За какво все пак става дума?
    - Комплексът има изградена система за газоподаване и четири котелни инсталации, които осигуряват отоплението/климатизацията и топлата вода и се нуждаят от ежедневен контрол и технически компетентна намеса при проблем;
    -24 часа/седем дни в седмицата жива охрана и видео-наблюдение със 64 камери се осъществява от 6 двойки екипи целогодишно;
    - повече от 3 000 кв.м. парк и растителност, която се нуждае от грижи и поливане;
    - плувен басейн, който се нуждае от консумативи и се поддържа ежедневно;
    - спортен център с жакузита, парна баня, сауна, фитнес уреди, които също трябва се поддържат в изправност;
    - 14 асансьора ОТИС от гаражите до последните етажи, които трябва да работят винаги и да се реагира веднага при проблем. Това се прави задължително с абонаментна поддръжка;
    - почистване на 9 блока (фойета, стълбища, окачена фасада), два подземни етажа с гаражни пътища и парк - за това трябват и персонал и консумативи;
    - три рампи, спринклерна система за гасене на пожар в подземните нива, дизелгенератор, система за пожароизвестяване, които трябва да са в изправност по всяко време;
    - системата за достъп (чип карти и четци на вратите във входовете, към съоръженията и подземните нива, домофонни инсталации във всеки блок) също има нужда от поддръжка;
    - няколко стотин осветителни тела в общите части, двора и гаражите, които трябва да светят и да се подменят, ако не го правят;
    - абонаментна поддръжка на системата за доставка на ТВ програми и интернет;
    За функционирането на всичко това са необходими ежедневни грижи, а това значи хора и материали. Нито хората, нито материалите са безплатни и целта на таксата е да покрива тези разходи.
    Консорциумът от двете фирми, на които е възложена поддръжката - Далкия/Крее, поддръжа свой персонал постоянно в комплекса, на разположение в офиса до кафето. Те осъществяват дейността си чрез българските си дъщерни дружества КЕС и МСИ, отговарящи съответно за съоръженията и администрацията. Разбира се, че освен своя персонал, те наемат и подизпълнители, но отговорността е тяхна и вие няма да търсите подизпълнителите при проблем, а ще се обръщате към тях в офиса.
    От януари фирмите поемат комплекса и затова се обърнахме към тези, които все още не са платили таксата, да го направят, за да изпълнят задълженията си и бъдат коректни към останалите.

    ОтговорИзтриване
  9. И още един коментар – нека си представим какъв ще бъде комплексът, ако не се плаща за поддръжка:
    Няма отопление, няма топла вода, а ел.инсталацията не е проектирана за отопление с радиатори, климатици и за топла вода от няколко стотин бойлера. Хората се качват и слизат по тъмните стълби, защото асансьорите не работят, никой не е отчел, разпределил, събрал и платил тока на общите части и електромерите са изключени. По същата причина няма и телевизия и интернет. Гаражните рампи са винаги отворени, за да влизат и излизат колите и да има поне на първия подземен етаж светлина през деня. В гаражите и входовете влиза който където си поиска, защото няма охрана, а системата за контрол на достъпа не работи. Спортният комплекс е затворен след като е бил разграбен и само миризмата на жабуняк напомня за басейна. Изсъхналите растения в парка са украсени с цветни и бели торбички, а между тях избуяват плевели и бурени. Общите части са потънали в мръсотия, освен в този блок, където някой е успял да осигури консенсус на собствениците (живеещи в комплекса и живеещи в чужбина) и събрал пари от всички за плащане на чистачка, която идва веднъж седмично. Всъщност трябва ли да се почистват стълбите и площадките, когато живеещите зъзнат и дори не могат да се изкъпят?
    Харесва ли някой тази картина?

    ОтговорИзтриване
  10. Zdraveite i ot men i Chestita Nova Godina!

    Mislya che tryabva speshno da se organizirame i da napravim obshto sabranie i sreshta s investitorite i Elvistar na koeto da ima nashi yuristi, da opredelim dneven red, da vzemem resheniya i da sastavim protokol ot sreshtata. Kolkoto po-burzo tolkova po-dobre.

    Predlagam sreshtata da e na 9-ti v complexa. Molya potvardete i uvedomete ostanalite sobstvenici, tova e seriozno i gi kasae vsichki.

    Pozdravi,
    P.M.

    ОтговорИзтриване
  11. ДО СОБСТВЕНИЦИТЕ В СИЛВЪР СИТИ
    ДО ЕЛВИСТАР
    ДО СИЛВЪР СИТИ

    ПОКАНА

    КАНИМ ВСИЧКИ НА СРЕЩА НА 9-ТИ ЯНУАРИ ОТ 19:00 ЧАСА ВЪВ ФОАЙЕТО НА БЛОК 6 ЗА ДА ДИСКУТИРАМЕ МНОГОБРОЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ, ЗАКЪСНЕНИЕ, ДЕФЕКТИ И ПРОПУСКИ В СТРОИТЕЛСТВОТО, СМЕТКИ И ТАКСА ЗА ПОДДРЪЖКА, ОТКРИВАНЕ НА КОМПЛЕКСА И ДРУГИ ОРГАНИЗАЦИОННИ ВЪПРОСИ.

    АКО ДАТАТА 9-ТИ НЕ Е УДОБНО АЛТЕРНАТИВНАТА ДАТА Е 11-ТИ. МОЛЯ КОЙТО ИМА ТРУДНОСТИ ДА ДОЙДЕ НА 9-ТИ ДА ПИШЕ ЗА ДА ПРЕМЕСТИМ АКО СЕ НАЛОЖИ.

    ДНЕВНИЯ РЕД ЩЕ БЪДЕ УТОЧНЕН ДОПЪЛНИТЕЛНО.

    ОтговорИзтриване
  12. Zdraveite, mnogo ot horata nqma da mogat da doidat v sabota i im e po-udobno v ponedelnik 11-ti. Molq imaiki predvid tova da se premesti sreshtata na 11-ti.

    Taka che predlojenieto mi e za ponedelnik, ako nqkoi ima protiv molq da pishe.

    ОтговорИзтриване
  13. Zdraveite,

    Mnogo malko hora znaiat za tozi blog, koeto oznachava che pochti nikoi niama da doide na sreshtata. Triabva da se izpratiat pisma na vsichki, za da ochakvame pone 1/3 da doidat.

    ОтговорИзтриване
  14. neka nyakoi koito razpolaga s adresite na sobstvenicite da im prati pokanata, za 4uzdencite predpolagam 6te doidat tehnite advokati ili predstaviteli

    ОтговорИзтриване
  15. Ще дойда на 01.09 от 7 и ако няма среща ще дойда и на 11.01 от 7 ~А. Войнов.

    ОтговорИзтриване
  16. ВЪПРОСИ ЗА ДНЕВНИЯ РЕД:

    1. ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ ИНВЕСТИТОРИТЕ ДЪЛЖАТ МИЛИОНИ НА БАЛКАНСТРОЙ И ЧЕ ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ЗАБАВЯНЕТО?
    2. ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ НЕКАЧЕСТВЕНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА „ЛУКСОЗНИЯ КОМПЛЕКС” Е ПРЯК РЕЗУЛТАТ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНО УПРАЖНЕН ОТ ЕЛВИСТАР ИНВЕСТИТОРСКИ КОНТРОЛ И КОЙ ЩЕ БЪДЕ ОТГОВОРЕН ЗА ТОВА?
    3. КАКВО ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕНО ОТ СТРАНА НА ИНВЕСТИТОРИТЕ ПО ПОВОД НЕКАЧЕСТВЕНОТО СТРОИТЕЛСТВО?
    4. БЕ НИ СЪОБЩЕНО ЧЕ ФИРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА Е ИЗБРАНА С КОНКУРС. КЪДЕ Е ОБЯВЕН КОНКУРСА, КОИ ФИРМИ СА УЧАСТВАЛИ, ЗАЩО Е ИЗБРАНА ТОЧНО ДАЛКИЯ А НЕ НЯКОЙ ОТ ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ?
    5. КЪДЕ Е ДОГОВОРА ЗА ПОДДРЪЖКА СКЛЮЧЕН С ДАЛКИЯ, НАШЕ ПРАВО Е ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО МУ ОСВЕН АКО НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ КОЙТО ИНВЕСТИТОРИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СКРИЯТ ОТ НАС?
    6. КОГА ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ ОФИЦИАЛНО КОМПЛЕКСА С ВСИЧКИТЕ ИЗБРОЕНИ В АНЕКСА УСЛУГИ И СЪОРЪЖЕНИЯ? ВЕЧЕ ЧУХМЕ МНОГО ОБЕЩАНИЯ НИТО ЕДНО НЕ БЕ ИЗПЪЛНЕНО
    7. ПЛАТЕНИ ЛИ СА ТАКСИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА ЗА ИМОТИТЕ СОБСТВЕНОСТ НА ИНВЕСТИТОРИТЕ В КОМПЛЕКСА (НАД 30 НА БРОЙ)?
    8. КАКЪВ Е НАЧИНА НА ЦЕНООБРАЗУВАНЕ НА ТОПЛОЕНЕРГИЯТА И ПО КАКВИ ЦЕНИ ЩЕ СЕ ЗАПЛАЩА ТОПЛОТО В КОМПЛЕКСА?
    9. ЩЕ БЪДАТ ЛИ ДОПУСНАТИ ДРУГИ ДОСТАВЧИЦИ НА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ ОСВЕН МОНОПОЛНО ПРЕДЛОЖЕНИТЕ НИ ФИРМИ?
    10. КОГА БАЛКАНСТРОЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ СГРАДАТА И ТЯ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ОТ ПОТЪНАЛ В МРЪСОТИЯ СТРОИТЕЛЕН ОБЕКТ В НОРМАЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА, КОЛКО СА НЕДОВЪРШЕНИТЕ И НЕПРЕДАДЕНИ АПАРТАМЕНТИ И МАГАЗИНИ?

    ОтговорИзтриване
  17. BRAVO! Nai-posle niakoi da zadade adekvatni vaprosi. Nadiavam se i da poluchim adekvatni otgovori.
    Nie sme upalnomoshtili Siler city da podpishe dogovor za podrajka, poradi koeto NIE-sobstvenitzite se iaviavame strana po tozi dogovor i tova predpolaga palna prozrachnost.

    DO INVESTITORITE: Molia da ni bade predostaven dogovorat za podrajka, skluchen s Dalkia, za da moje da se zapoznaem sas zadaljeniata im.....

    ОтговорИзтриване
  18. Az se obzalagam che ni6to niama da ni pokazat ponedelnik na sre6tata i pak 6te ima edna torba laji. Iavno s dobro niama da se razberem.

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте съседи,
    Напомям ви за срещата днес, 11-ти Януари 2010 от 19:00ч в блок 6, присъствието ви е във ваш интерес.

    ОтговорИзтриване
  20. Sajaliavam mnogo, no niama da moga da prisastvam. Molia niakoi da napishe kakvo se e sluchilo ....
    Uspeh!

    ОтговорИзтриване
  21. Интересува ме дали някои е виждал преди този "вече разгледан и приет Правилник", които Силвър Сити така любезно са приели от наше име?
    Аз лично си мисля, че без единодушно съгласие той си е някакъв много пожелателен лист хартия.
    А също ме интересува, тъй като нямаме абсолютно никаква поддръжка, тази такса поддръжка ще бъде ли намалена - до този момент така както аз го виждам с 1/12 за месец Януари.
    И като цяло съседи аз предлагам да сменим фирмата, която прави поддръжката.

    ОтговорИзтриване
  22. Уважаеми съседи ,моля прочетете внимателно ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ
    В сила от 01.05.2009 г.
    Обн. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2009г.
    Чл. 5. (1) Собствениците на самостоятелни обекти в сграда в режим на етажна собственост, наричани по-нататък "собственици", имат право да:

    1. използват общите части на сградата според тяхното предназначение;

    2. участват в управлението на етажната собственост.

    (2) Обитателите в сграда в режим на етажна собственост имат правото по ал. 1, т. 1, както и да участват в управлението на етажната собственост със съвещателен глас.Чл. 11. (1) Общото събрание:
    1. приема, изменя и допълва правилник за вътрешния ред;
    Консумативни разходи и разходи за текущо поддържане :

    Чл. 51. (1) Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците и обитателите.

    (2) Деца до 6-годишна възраст и обитатели, които пребивават в етажната собственост не повече от един месец, не заплащат разходите по ал. 1.

    (3) Собственик или обитател, който отсъства повече от един месец, заплаща за времето на отсъствие 50 на сто от консумативните разходите по ал. 1. За отсъствието се уведомява писмено председателя на управителния съвет (управителя).

    (4) Когато по решение на общото събрание на собствениците или на сдружението в сградата има портиер, разходите за него се разпределят при условията и по реда на ал. 1 и 3.

    (5) Собственици или обитатели, които упражняват професия или извършват дейност в етажната собственост, при която достъпът на външни лица е по-голям от обичайния, заплащат консумативни разходи до петкратния размер на разходите по ал. 1.

    (6) Собственици или ползватели на магазини, ресторанти, производствени, стопански и други помещения с нежилищно предназначение заплащат консумативните разходи в размера по ал. 5.

    (7) Собственици и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат консумативни разходи за всяко животно в размер като за един обитател.13. Законът влиза в сила от 1 май 2009 г.

    -------------------------

    Законът е приет от 40-то Народно събрание на 13 януари 2009 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.
    Смятам ,че ние като собственици в сградата
    имаме права и задължения с които трябва да се съобразяваме всички !

    ОтговорИзтриване
  23. Pravilnika, koito sa ni izpratili e absolutna smeshka.
    Da vijdate niakade kakvi sa zadaljeniata na firmata za poddrajka?
    Niakoi da e vijdal sluchaino dogovora mejdu Silver city i firmata za poddrajka? Garantiram vi che nikoga niama da go vidim..... Samo mojem da gadaem kakvo se krie zad tozi dogovor.
    I oshte neshto - niakoi da e vijdal firmata za pochistvane? Ima li takava i ako ima - kakvo i koga chisti, zashtoto complexat prodaljava da tan v mrasotia?

    ОтговорИзтриване
  24. Съгласно ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ:

    "Особен режим на управление на общите части
    Чл. 2. (1) Управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, построени в жилищен комплекс от затворен тип, се урежда с писмен договор с нотариална заверка на подписите между инвеститора и собствениците на самостоятелни обекти."

    По силата на този член в нашия случай такъв договор се явява

    "ДОГОВОР ЗА ПОДДРЪЖКА И УПРАВЛЕНИЕ:
    …………………
    6.1. Мениджърът има право да създава и приема правила за поведение и използване на общите части на сградите на комплекса СИЛВЪР СИТИ, включително и в сградите с апартаментите, които са задължителни за всички обитатели.
    ……………………………….
    6.5. Мениджърът има правото да определя правилата за използване на безплатните и платените услуги в комплекса."
    Така че няма защо да се чудим как е приет правилника, ние сме си дали съгласието за това в договорите за поддръжка и управление.

    ОтговорИзтриване
  25. Наистина няма защо да се чудим защото се чудихме вече много на стила на (не)разрешаване на проблемите и налагането на абсурдни бизнес идеи. ВРЕМЕ Е ДА ДЕЙСТВАМЕ.

    ОтговорИзтриване
  26. МОЛЯ ИНВЕСТИТОРИТЕ И ЕЛВИСТАР ДА ОТГОВОРЯТ ОФИЦИАЛНО НА ВЪПРОСИТЕ, ВИЖДАМЕ ЧЕ ЧЕТАТ БЛОГА И ПИШАТ В НЕГО РЕДОВНО:

    1. ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ ИНВЕСТИТОРИТЕ ДЪЛЖАТ МИЛИОНИ НА БАЛКАНСТРОЙ И ЧЕ ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ЗАБАВЯНЕТО?
    2. ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ НЕКАЧЕСТВЕНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА „ЛУКСОЗНИЯ КОМПЛЕКС” Е ПРЯК РЕЗУЛТАТ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНО УПРАЖНЕН ОТ ЕЛВИСТАР ИНВЕСТИТОРСКИ КОНТРОЛ И КОЙ ЩЕ БЪДЕ ОТГОВОРЕН ЗА ТОВА?
    3. КАКВО ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕНО ОТ СТРАНА НА ИНВЕСТИТОРИТЕ ПО ПОВОД НЕКАЧЕСТВЕНОТО СТРОИТЕЛСТВО?
    4. БЕ НИ СЪОБЩЕНО ЧЕ ФИРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА Е ИЗБРАНА С КОНКУРС. КЪДЕ Е ОБЯВЕН КОНКУРСА, КОИ ФИРМИ СА УЧАСТВАЛИ, ЗАЩО Е ИЗБРАНА ТОЧНО ДАЛКИЯ А НЕ НЯКОЙ ОТ ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ?
    5. КЪДЕ Е ДОГОВОРА ЗА ПОДДРЪЖКА СКЛЮЧЕН С ДАЛКИЯ, НАШЕ ПРАВО Е ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО МУ ОСВЕН АКО НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ КОЙТО ИНВЕСТИТОРИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СКРИЯТ ОТ НАС?
    6. КОГА ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ ОФИЦИАЛНО КОМПЛЕКСА С ВСИЧКИТЕ ИЗБРОЕНИ В АНЕКСА УСЛУГИ И СЪОРЪЖЕНИЯ? ВЕЧЕ ЧУХМЕ МНОГО ОБЕЩАНИЯ НИТО ЕДНО НЕ БЕ ИЗПЪЛНЕНО
    7. ПЛАТЕНИ ЛИ СА ТАКСИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА ЗА ИМОТИТЕ СОБСТВЕНОСТ НА ИНВЕСТИТОРИТЕ В КОМПЛЕКСА (НАД 30 НА БРОЙ)?
    8. КАКЪВ Е НАЧИНА НА ЦЕНООБРАЗУВАНЕ НА ТОПЛОЕНЕРГИЯТА И ПО КАКВИ ЦЕНИ ЩЕ СЕ ЗАПЛАЩА ТОПЛОТО В КОМПЛЕКСА?
    9. ЩЕ БЪДАТ ЛИ ДОПУСНАТИ ДРУГИ ДОСТАВЧИЦИ НА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ ОСВЕН МОНОПОЛНО ПРЕДЛОЖЕНИТЕ НИ ФИРМИ?
    10. КОГА БАЛКАНСТРОЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ СГРАДАТА И ТЯ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ОТ ПОТЪНАЛ В МРЪСОТИЯ СТРОИТЕЛЕН ОБЕКТ В НОРМАЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА, КОЛКО СА НЕДОВЪРШЕНИТЕ И НЕПРЕДАДЕНИ АПАРТАМЕНТИ И МАГАЗИНИ?

    ОтговорИзтриване
  27. Здравейте, кратък отзив след тазвечершното събрание - много неорганизирано мина, представителите на фирмите от поддръжката изглеждаха доста зле и некомпетентни. Имайте предвид че каквито и да е договори да са подписани, те могат да се изменят от общото събрание по закон. 2 предложения - нека регламентираме времева рамка за представяне на бюджет за разходите за поддръжка за следващата година - например до 30 ноември 2010 да се представи за одобрение бюджета за 2011г - така ще бъде прозрачно и ще улесни контрола през годината. За тази година предлагам всички да гласуваме доверие на Елвистар и Далкиа и да си платим таксите та да тръгне комплекса - нека от Елвистар да публикуват списък с имената на неплатилите (name and shame list). Също, искам да добява за СОТ - месечна такса от 6 Евро, но имайте предвид че за всяко пускане и спиране на алармата плащате по 0.25лв на БТК, както и че системата на СОТ се 'проверява' 2-3 пъти на 24 часа като пуска сигнал (по .25лв за всяко обаждане). Горе долу сметката за телефон на месец излиза по 40лв, без да сте направили 1 обаждане, само от СОТ. Така че имайте предвид и тези скрити разходи. Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен каза...

    МОЛЯ ИНВЕСТИТОРИТЕ И ЕЛВИСТАР ДА ОТГОВОРЯТ ОФИЦИАЛНО НА ВЪПРОСИТЕ, ВИЖДАМЕ ЧЕ ЧЕТАТ БЛОГА И ПИШАТ В НЕГО РЕДОВНО:

    1. ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ ИНВЕСТИТОРИТЕ ДЪЛЖАТ МИЛИОНИ НА БАЛКАНСТРОЙ И ЧЕ ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ЗАБАВЯНЕТО?
    2. ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ НЕКАЧЕСТВЕНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА „ЛУКСОЗНИЯ КОМПЛЕКС” Е ПРЯК РЕЗУЛТАТ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНО УПРАЖНЕН ОТ ЕЛВИСТАР ИНВЕСТИТОРСКИ КОНТРОЛ И КОЙ ЩЕ БЪДЕ ОТГОВОРЕН ЗА ТОВА?
    3. КАКВО ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕНО ОТ СТРАНА НА ИНВЕСТИТОРИТЕ ПО ПОВОД НЕКАЧЕСТВЕНОТО СТРОИТЕЛСТВО?
    4. БЕ НИ СЪОБЩЕНО ЧЕ ФИРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА Е ИЗБРАНА С КОНКУРС. КЪДЕ Е ОБЯВЕН КОНКУРСА, КОИ ФИРМИ СА УЧАСТВАЛИ, ЗАЩО Е ИЗБРАНА ТОЧНО ДАЛКИЯ А НЕ НЯКОЙ ОТ ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ?
    5. КЪДЕ Е ДОГОВОРА ЗА ПОДДРЪЖКА СКЛЮЧЕН С ДАЛКИЯ, НАШЕ ПРАВО Е ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО МУ ОСВЕН АКО НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ КОЙТО ИНВЕСТИТОРИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СКРИЯТ ОТ НАС?
    6. КОГА ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ ОФИЦИАЛНО КОМПЛЕКСА С ВСИЧКИТЕ ИЗБРОЕНИ В АНЕКСА УСЛУГИ И СЪОРЪЖЕНИЯ? ВЕЧЕ ЧУХМЕ МНОГО ОБЕЩАНИЯ НИТО ЕДНО НЕ БЕ ИЗПЪЛНЕНО
    7. ПЛАТЕНИ ЛИ СА ТАКСИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА ЗА ИМОТИТЕ СОБСТВЕНОСТ НА ИНВЕСТИТОРИТЕ В КОМПЛЕКСА (НАД 30 НА БРОЙ)?
    8. КАКЪВ Е НАЧИНА НА ЦЕНООБРАЗУВАНЕ НА ТОПЛОЕНЕРГИЯТА И ПО КАКВИ ЦЕНИ ЩЕ СЕ ЗАПЛАЩА ТОПЛОТО В КОМПЛЕКСА?
    9. ЩЕ БЪДАТ ЛИ ДОПУСНАТИ ДРУГИ ДОСТАВЧИЦИ НА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ ОСВЕН МОНОПОЛНО ПРЕДЛОЖЕНИТЕ НИ ФИРМИ?
    10. КОГА БАЛКАНСТРОЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ СГРАДАТА И ТЯ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ОТ ПОТЪНАЛ В МРЪСОТИЯ СТРОИТЕЛЕН ОБЕКТ В НОРМАЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА, КОЛКО СА НЕДОВЪРШЕНИТЕ И НЕПРЕДАДЕНИ АПАРТАМЕНТИ И МАГАЗИНИ?

    ОтговорИзтриване
  29. При положение че фирмите за поддръжка "изглеждат некомпетентни" как искате да им "гласуваме доверие"? За никакво доверие към инвеститорите и Елвистар вече не може да става дума, проблема е точно в това че хората не им вярват вече и то е нормално при обещанията, лъжите и наглото им държание. Само забележете как се държа Михайлов, с хората на които е взел парите и след това като го питат кога ще си изпълни задълженията той им се подиграва. Каква е ролята на Елвистар, и докога тези некомпетенти и нагли хора ще ни разиграват и ще ни правят на олигофрени? Аз нямам против от Февруари да тече таксата но нека ясно дефинираме какви услуги и в какво количество ще заплащаме защото иначе пак почваме по старата песен дето вече сме я чували многократно - "Вие ни дайте парите, ние ви обещаваме". Няма как да се търпи това повече, време е за драстични мерки срещу виновните.

    ОтговорИзтриване
  30. Zdraveite sasedi,

    Az sam i zaradvan i vazmuten ot vcherashnata sreshta:
    ZARADVAN - zashtoto vidiah mnogo priatni i inteligentni hora sred sobstvenitzite;
    VAZMUTEN: ot arogantnostta, agresivnostta, nekompetentnostta i nahalstvoto na investitorite i na Elvistar, kakto i ot palnata nekompetentnost na upravliavashtata firma KES i osobeno na tehnia "satelit" - MSI Bulgaria. Okaza se, che te dori ne znaiat za kakvo sa naeti :), no mnogo dobre znaeha, che shte im se plashta za da upravliavat apartamentite na niakolko chujdentzi.
    Sasedi, blagodaria za vashata aktivnost! Nadiavam se s obshti usilia da razreshim hiliadite problemi. Uspeh!

    ОтговорИзтриване
  31. По т.2.1 от договора за поддръжка и управление е записано, че плащаме върху застроената площ !

    ОтговорИзтриване
  32. Здравейте,
    нямах възможност да присъствам на нито една от срещите, но за съжаление ми се заформи среща с г-н Михайлов. Според мен той просто не знае каде се намира и говори пълни щуротии как всичко всъщност е наред и няма за какво да сме недоволни :) Ще ме скъса от смях. Няма да спра да го тормозя, докато не ми се получат нещата и няма да платя, докато това не стане!
    Относно фирмата за поддръжка: не ги знам какви са, но правилникът може много лесно да се промени на общо събрание. Трябва да се знае, че собствениците решават какво да става в комплекса, а не фирмата. Както и това, че можем да ги сменим!

    ОтговорИзтриване
  33. Dobre doshli v grupata na nedovolnite. Vsichki sme kato vas - naslushali sme se na maznite laji na Mihailov i na isterichnite kriasatzi na Iotov, kakto i sme se nagledali na bezdushieto na tiahnata partniorka... Kakto vsichki se ubedihme (za goliamo nashe sajaleni) NE E VAZMOJNO DA HVANESH NIAKOI OT GORATA I TOI DA ZAPOCHNE DA UPRAVLIAVA GOLIAM INVESTITZIONEN PROEKT. Za tova se iziskvat mnogo znania i umenia i nai-veche ETIKA. No gospodata investitori i G-n Koinov ne sa chuvali za tova .... Kakto e vsichki sme se ubedili TE (goreposochenite) ne rabotiat za blagoto na klienta, a vsiako tiahno deistvie e nasocheno protiv nas i kam tehnia djob.

    ОтговорИзтриване
  34. Здравейте, чудите ли се защо на зададените неколкократно въпроси не получавате отговори? Много е лесно да не отговаряш на неудобните въпроси но по този начин на нас, добросъвестните собственици, започва да ни ставя ясно каква е играта която се играе и че проблемите ни са следствие на умишлено злонамерени действия от страна не Силвър Сити ООД с цел максимална финансова печалба. На наш гръб. Логично е всеки да си зададе въпроса какво следва и какво всеки трябва да направи. Бъдете подготвени за следващото събрание.

    ОтговорИзтриване
  35. МСИ Витоша ООД - БУЛСТАТ 175166624.
    Годишни отчети за 2007 и 2008 - Търговски регистър:
    Загуба от учредяването им до сега: 111000лв.
    Приходи: 126000лв.
    Задължения в края на 2008: 152000лв.
    Успокояващото е че за 2008 загубата намалява почти двойно спрямо 2007. Може би тази тенденция е наклонила везните при избора им.
    С кой ли са се състезавали...
    Кой ли е разглеждал офертите...

    ОтговорИзтриване
  36. Здравейте съседи,
    на Общото събрание се постави въпросът за дистанционно отчитане на водомерите. Предлагам Управителният съвет, който избрахме, да предложи на КЕС да ни бъде предоставена и оферта от "Софийска вода" за тази услуга. Направих си труда да им се обадя и се оказа, че не е искана от тях такава оферта за нашия комплекс, а цените им са по-ниски. Смятам, че в условията на пазарна икономика и свободна конкуренция, трябва да ни се даде право на избор между поне 3 оферти за дадена услуга, а не единствено правото на избор дали искаме да ползваме същата!
    Надявам се Управителният съвет да се застъпи за нас :)

    ОтговорИзтриване
  37. Neka veche ne se pritesniavame za MSI Vitosha. Ako ostanat pri nas - shte pochnat da realizirat seriozni prihodi na nash grab :)
    Vaprosat e dali si struva da im davame shans - veche se ubedihme v tiahnata nekompetentnost. A tozi koito se iztupa na sabranieto i zapochna da spori s juristite se okaza che e shefat na MSI. Za men povedenieto mu beshe absolutno neadekvatno - dori ne se predstavi koi e i za kogo raboti.
    Ako Dalkia i MSI shte ostavat da rabotiat za nas - shte triabva da razberat che koito plashta - toi bie tapana :)

    Nadiavam se Upravitelnia savet da se spravi s tejkata zadacha s koiato se naeha. USPEH!!!

    P.S. Otnosno uredite za distantzionno otchitane na vodata - az mislia che tova e rabota na investitorite, kakto i izgrajdaneto na BBQ-to i shaha v dvora.
    I oshte neshto: dnes hodih v complexa - imashe silen viatar i v nashia apartament se chuvaha ujasni zvutzi i duhashe vatre v staite. Iavno dogramata e montirana mnogo losho ili lipsvat izolatzii okolo prozortzite. Niakoi drug ima li podoben problem?

    ОтговорИзтриване
  38. Moje li niakoi da dade informatzia kakvi sa tezi izmisleni sumi za elektrichestvo za obshtitite chasti?
    Zashto razhodite za obshtite chasti ne sa vklucheni v taksa poddraka?
    Zashto parnoto vse ohte ne se otchita spored realnoto potreblenie? Nali ima toplomeri?
    Koga nai-posle neshtata shte zapochnat da rabotiat po normalen nachin i shte sprat da ni iznudvat za pari??????
    Dano upravitelnia savet da pomognat da se izisniat tezi problemi, zashtoto na vsichki vze da ni pisva ot tozi haus.

    ОтговорИзтриване
  39. Между другото Балканстрой в момента изпитва затруднения да обслужва банковите си задължения, така че не чакайте те да плащат каквито и да било сметки за ток

    ОтговорИзтриване
  40. Относно дистанкционното отчитане на водата - бях чел някъде че друга фирма, не Софийска Вода предлага самия уред за 73 лв, което двойно по-малко от това което СилвърСити казаха на предпоследното събрание - 150 лева. Аз за 73 бих си сложил...

    ОтговорИзтриване
  41. Най-важният въпрос, който трябва да си изясним е кой манипулира всички проблеми в Сивър сити!!! Не мисля, че това са КЕС. Явно те обслужват напълно интересите на инвеститорите и на Елвистар и прикриват неправомерното изразходване на таксите къбрани от нас. С нашите пари от таксите инвеститорите ще си запълнят дупките в бюджета и ще завършат недовършените неща в спортния комплекс. Тези хора нямат никакъв срам и не мога да си обясня с какви очи се появяват на територията на комплекса. Ако това се случваше в някоя друга държава - тримата инвеститори и Койнов щяха да си прекарат остатъка от живота зад решетките. Всъщност - ПОЖЕЛАВАМ ИМ ГО. Те си го заслужават. Не може няколко години да крадеш парите на хората, да лъжеш, да обещаваш и нищо да не довършиш ... Вярвам, че в България има законодателство. Хора, съдете ги и не им плащайте повече и стотинка!!!

    ОтговорИзтриване