понеделник, 17 май 2010 г.

Силвър Сити, 3 месеца по-късно

Здравейте,
Вече няколко месеца комплекса е обявен за "официално открит", има много нанесли се семейства. Спортния комплекс бе тайно открит с изненадата че инвеститора нарушавайки договорите си с всички собственици го е преотдал на фирма която активно рекламира услугите му и вкарва вътре външни за комплекса хора. Нарушен е пропусквателния режим, преграждат се незаконно стени, собствениците са принудени да влизат през улицата вместо откъм официалния вход в блог 6 за където не случайно всички карти имаха достъп преди. Проблемите продължават да не се решават. Климатизация няма отново поради някакви неуредени финансови отношения на инвеститор и подизпълнител. Силните ветрове през последните 2 дни показаха колко лошо е монтирана дограмата. Течовете не спират. Фирмите за обслужване продължават да имитират дейност и да усвояват десетки хиляди лева от бюджета на комплекса.

Какво ще правим? Предложения?

14 коментара:

  1. За мен е очевидно... следваща година просто няма да си платя таксата, тъй като не получавам нищо срещу парите си!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно как никой не повдига въпроса защо не работи климатизацията? Климатизация няма да има заради неуредени (за кой ли път) сметки между инвеститор и подизпълнител. Не в ли крайно време да направим изънредно събрание, да извикаме пресата и телевизия и да решим какво ще правим? Какво ще кажете да сезираме НАП и БОП да направят пълна финансова ревизия на Силвър Сити и да проверят къде са изчезнали парите по офшорните сметки и дали са платени данъците от получените "на ръка" пари. За това в момента по НПК се лежи в затвора. Доста...

    ОтговорИзтриване
  3. Крайно време е да обърнем към РАЗСЕДВАЩАТА ЖУРНАЛИСТИКА!!!!!
    Инвеститорите си довършиха техните апартаменти и вече много от тях са с наематели т.е. вече печелят пари от наеми, а ние простосмъртните собственици дори не можем да влезем във владение и да си ползваме имотите от течове, духане от прозорците .....
    В едно съм убеден - докато не информираме медиите - те няма да си довършат работата и да се разплатят с подизпълнителите.
    Балкнстрой съсипаха компекса с техните некъдърници (работници и управляващи), както и окрадоха каквото можаха. С една дума - Силвър сити е разтраден двор, откъдето всеки влачи по нещо, а нещастните собственици плащат ... ДО КОГА? Разбрах че Управителният съвет планират да свикат събрание като излезе регистрацията на етажната собственост - моля колкото може повече хора да отидем на събранието за да може да се вземат решения и да си изискаме парите от инвеститорите за такса поддръжка, поради лошото стопанисване на комплекса и недовършените работи. Чакам с нетърпение да се обяви дата за събрание, НО НЕ организирано от Койновци, Йотовци и тем подобни, както и с презентации на КЕС. ДОСТАТЪЧНО НИ ГУБИХА ВРЕМЕТО с презентации и празни приказки. Само печелят време за да изхарчат парите ни!!!
    И най-важното - ИСКАМ доказателство от инвеститорите че са си платили такса поддръжка за техните апартаменти и за техния спортен комплекс и зала за кетъринг.

    ОтговорИзтриване
  4. Те парите са ги изхарчили вече. Пари за поддръжка няма. Инвеститорите не са платили и една стотинка такса поддръжка и не възнамеряват да го правят. Изпокрили се са като водни пъдпъдъци. Стискайте им палци, ще става страшно.

    ОтговорИзтриване
  5. Уважаеми съседи,
    Апелирам към Управителния Съвет да се свика извънредно събрание, за да се види до къде е стигнала регистрацията на етажната собственост, всяко решение на УС да бъде помествано тук в блога - протокол, взети и обсъждани решения и въпроси. Предлагам и въпросите които ще бъдат обсъждани да се поместват тук и всеки да може да даде своите предложения и рецензии. Присъединявам се напълно към казаното в по-горните постове. Колкото до съзирането на държавни органи или журналисти, според мен полза от това няма да има. Единственото решение е да прекратим всякакви отношения с фирмите Силвър Сити и Далкия и да си организираме сами поддръжката за 2011. Колкото по-скоро стане това, толкова по-добре за нас собстениците.

    ОтговорИзтриване
  6. Апелирам за спешно свикване на общо събрание с цел гласуване на бюждет, гласуване на одобрение или не смешния отчет и изискване Силвър Сити да върне заграбените пари от хората. Докато чакаме, дружеството се освобождава бързо от останалата му неипотекирана в полза на Балканстрой и останали длъжници собственост. Бързо свикване на общо събрание, колективен иск придружен със запор на останалото недвижимо имущество, съд, телевизия, журналиси - това е начина да се прекрати веднъж и завинаги балкансия манталитет на измамниците. Докога ше търпим това? Има ли поне един който да е доволен от случващото се?

    ОтговорИзтриване
  7. Nie li sme edinstvenite pri koito "raboteshtata" ot niakolko dni klimatichna instalazia ne raboti? Dori da stoi vklu4ena zial den temperaturata pada s ne pove4e ot 2 gradusa. Dori eftinia ni kitaiski klimatik v staroto zilishte prave6e 18 gradusa v staiata za polvin 4as...

    ОтговорИзтриване
  8. Още ли има проблеми с климатизацията? Знае ли се марката на климатичната инсталация и коя фирма я е монтирала и поддържа? Жега ли е по стаите?

    ОтговорИзтриване
  9. Привет. Със съпругата ми сме си харесали апартамент в този комплекс.

    Има ли как да се свържа с някои от Вас - собствениците да поразпитаме за актуалната ситуация в Silver City към момента (тъй, като последния пост тук е доста стар и се надяваме положението да се е пооправило до сега).

    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  10. абе вече се оправиха нещата след като етажната собственост пое управлението.

    ОтговорИзтриване
  11. Е все ще ги оправят, няма как да остане комплекса без климатизация. Въпроса е, че всички изброени нарушения са сериозни и ако ги няма в договора собствениците могат да го съдят, ако не възстанови нещата до положението, което е уговорено. Често стават такива неща, не се спазват договорки. Но определено най-голямото нарушение е невъзможността да се ползва официалния вход на блок 6. Това е недопустимо.

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте! Интересувам се към днешна дата как стоят нещата в комплекса, все още ли има толкова проблеми? Интересувам се от покупка на имот в комплекса и ми се ще да зная какво да очаквам. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте. Присъединявам се към зададения преди 2 години въпрос...Виждам, че е без отговор, но...все пак да опитам и аз да разбера повече за комплекса. Много е красив, мястото е хубаво, апартаментите са разкошни..., но дали е топло през зимата с този начин на отопляване? Отоплителните тела ми се видяха малки...и се чудя успяват ли да стоплят...С деца сме и това ми е много важно..

    ОтговорИзтриване
  14. Здравейте, конвекторите работят много добре и поне у нас е изключително топло и комфортно зимата.

    ОтговорИзтриване